marți, 16 martie 2010

Prietenia

        Lipim cu multa usurinta etichete, iar atunci cand consideram ca am fost loviti pe nedrept, ne spunem sus si tare ca ea/el nu merita prietenia noastra, asta ca sa ne justificam in proprii ochi, gesturi care stim ca pe celalalt il vor intrista. Consideram ca doar noi stim ce inseamna prietenia, noi suntem cei indreptatiti sa intoarcem spatele la un gest sau un cuvant care nu ne-au placut.

        In prietenie ar trebui sa stim sa mergem mai departe de propriul ego ranit; nu ar trebui sa trasam tipare in care sa-i vrem pe ceilalti, doar pentru ca acolo, in punctul acela, am fi in stare sa ii iubim, nici noi, cei care i-am vrea aproape,  nu ar trebui sa sfidam gravitatia, sa ne chinuim sufletul si trupul impotriva firii pentru a nu stramba putin contururile tiparului atata de bine delimitat.

         Inainte de a judeca, sa invatam sa fim mai mult suflet decat suntem trup, atunci vom fi frumosi, deosebiti si atat de iubiti...

3 comentarii:

  1. O prietenie se poate numi asa cand cei doi daruiesc.

    Desigur, cand fluxurile tacute care se intretaie intr-o legatura atat de delicata si totala, devin ... unilaterale, nu mai putem vorbi de prietenie.

    E un "joc" de vorbe, dar mai ales ne-vorbe, energii , dar mai ales suflet ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietenii sunt nestematele pe care le pastram in suflet. Prietenia este neconditionata, iar prietenii adevarati se gasesc greu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a placut mereu motto-ul ce patroneaza canalul “iluziile pierdute sunt adevaruri descoperite” datorat lui Multatuli..prietenia poate fi deopotriva iluzia ca ne vedem in cealalt asa cum am vrea sa fim sau poate fi adevarul care ne da sansa de a ne regasi asa cum suntem…
    Intre sentimentul de prietenie si prietenie sunt tot atatea iluzii pe cat de multe asteptari ai. Importanta e valoarea relatiei nu relationarea insasi. Cred ca e bine sa astepti dintr-o relatie exact ceea ce esti dispus sa dai, iar in cazul in care nu primesti la nivelul asteptarilor tale asta insemna ca de partea cealalta nu au aceeasi importanta..Cand iti asumi o relatie e bine sa stii si sa o pierzi..Prietenia devine adevarata atunci cand relatia nu mai devine conditionata de ceea ce noi numim deprinderi, dorinte si orgolii.
    Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra. Altii stau o vreme, punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor,nu vom mai fi niciodata aceiasi.. - Octavian Paler.

    RăspundețiȘtergere