sâmbătă, 13 martie 2010

Timpul , o vesnicie probabila?

    Timpul in viata noastra nu pare decat o lunga asteptare a unei alte vieti adimensionale.

    A face ca regretele sa nu poarte vina unei neputinte pusa mai intotdeauna pe seama altcuiva, este deajuns sa te privesti in ochi si sa-ti asculti ceasul constiintei. Ea intotdeauna stie sa faca legatura intre rational si irational, putinta si dorinta, constrangere si refulare.

    Calea cea mai frumoasa a constiintei este Arta. Ea aduce, aproape inconstient, ceea ce noi suntem. Buni , rai, frumosi, urati, culti, inculti, bogati, saraci - arta este esenta existentei.

    Arta duce timpul in vesnicie, punand pecetea unei existente atemporale in vremelnicia unor adevaruri omenesti.

    Eu atat am avut de spus si n-am facut-o mergand pe principiul ca datul cu parerea e sportul preferat a acelora care n-au nimic de facut..ci pe convingerea ca merita sa spui ceea ce sigur duce la un pas inainte, urmand "dictonul" resemnarea mioritica e coma natiunii. 

    Va pup si inchei - Am fo` si`om fi!

4 comentarii:

 1. un autocomment..mai bine ca azi 13, nici ca puteam incepe sa scriu cu dreapta! uite asa relationez eu cu destinul :)

  RăspundețiȘtergere
 2. arta, frumosul, sensibilitatea, tot atatea mijloace sa iesim din diurn, sa "ardem" pamantul de sub talpi, sa facem "saltul".
  Destinul omului ? a recupera Omul din noi.

  bun venit rromanitza :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Cum zicea George Bernard Shaw "Arta este oglinda magica pe care o cream pentru a transforma visele invizibile in imagini vizibile. Pentru a ne vedea chipul folosim o oglinda; operele de arta le folosim pentru a ne vedea sufletul."
  Bine ai venit rromanitza. :) Stii, numarul 13 e de bun augur la unele popoare, pare ca si pentru tine este.

  RăspundețiȘtergere
 4. Timpul nu are rost in algoritm daca nu incercam sa-i dam o dimensiune personala, cuantificabila in orice ne-a inzestrat noi natura!
  Ma bucur ca sunt printre Voi!
  si...
  Multumesc pentru urari!

  RăspundețiȘtergere