vineri, 1 octombrie 2010

Arta si diversitate

In ceea ce ma priveste, m-am nascut absolut paralel cu lumea picturii, graficii, desenului. Pot doar sa admir pe cei talentati, sa gust lucrarile expuse într-un muzeu. Pentru mine talentul artistic ce tine de lumea amintita înainte este conex spiritualitatii, unei dimensiuni la care am acces doar indirect.

7 comentarii:

  1. Cauta neaparat toate lucrarile grafice ale Tiei Peltz, fata lui Isac Peltz. Nu te vor dezamagi...
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  2. da, privisem in trecut lucrarile Tiei, am re-contemplat.

    zice Doru Peltz pe blogul lui Liviu Ioan Stoiciu (nepot al Tiei) - privind la un autoportret al Tiei:

    haaaa – n a aratat asa niciodata – era mica si grasa cu un cap de pepene – daca vrei relatii vino pe blogu meu ca doar imi cunosc matusica – noi ii ziceam in familie ” piticul de la manutantza “.

    Doru Peltz are un blog insolit, chiar dur, nu e lipsit de talent literar (s-a "lansat" pe forumul ziarului defunct ZIUA)

    http://doruapeltz.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. I-am vazut, prin martie, cand am fost cu trebi in Bucuresti, peste 40 de lucrari. Toate aflate in apartamentul mic de bloc al unei doamne literate. A fost o senzatie coplesitoare! Toti peretii erau plini cu pictura si grafica Tiei. Doamna care le gazduia beneficiase si de toata arhiva Peltz, fapt ce i-a inlesnit redactarea unei teze de doctorat Peltz. Extrem de incisive articolele gazetarului Peltz, despre care nu se stie mai nimic! Trebuie citite! O ironie dublata de o ...exasperanta, dar atat de savuroasa autoironie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa precizez ca articolele lui Peltz mi-au revenit in minte citind articolele incisive de pe noisilumea...

    RăspundețiȘtergere
  5. bai acestia ...
    cum a ajuns cucoana aia sa fie in posesia atator lucrari de ale matusii mele ?? si mai ales cum a pus mana pe arhiva matusii mele ?
    i a cerut voie mamei mele Leia Peltz - sora Tiei si a 2 a fiica lui I. Peltz ... si MOSTENITOAREA lui sor sa Tia ??? ...
    la cati si cate creaturi ne au jefuit in romania nu ma mai mira nimic - nu spun aici ca tanti doctor ar fi furat ceva, nu, nu, eu as dori doar explicatii...
    n.b. - eu nu m am "lansat" pe "ziua" - avand in vedere ca nici romanii si nici evreii nu mi au oferit nici o posibilitate sa public ceva ... am folosit "ziua" lui Rosca Stanescu - si nu vad nimic rau in asta ... am avut acolo un blog oarecum asemanator cu cel pe care l am pe wordpress:
    www.doruapeltz.wordpress.com.
    inca ceva - vad ca ai bucurii la "forumu" "se crapa de ziua" ... mi e mila de tine mai baietas...

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreo problema Dorule ? :) netul e larg, lung, n-dimensional, gusturile nu se discuta, chiar si pe tine te apreciez, altii ar sta la n-shpe kilometri de tine sa nu se pateze.

    esti necajit cu Roy ? :D e loc pt toti sub soare ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dorule Peltz, daca erai oleaca atent vedeai ca te-am trecut la blogroll pe alt blog al nostru:

    http://echipadesoc.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere