marți, 22 februarie 2011

Film - Into the Wild (Sean Penn - 2007)

      "Into the Wild", un film interesant, despre alegeri, despre libertate, despre cat de putine posesiuni materiale ne sunt necesare pentru a fi fericiti dar mai ales despre oameni. In drumul sau, personajul principal intalneste oameni care ii vor atinge sufletul, oameni care il vor indragi si pe care el la randul lui ii va primi in suflet. 
      Drumul sau spre Alaska pare unul aproape initiatic, sunt momente in care chiar viata ii este pe muchie de cutit, dar, ceea ce impresioneaza mai mult decat orice e puterea cu care isi urmeaza visul chiar si atunci cand i-ar fi atat de usor sa se intoarca in societate, sa accepte caldura unei case, stabilitatea financiara pe care i-ar da-o un loc de munca. Nu va renunta insa la libertate, o va alege chiar de asta inseamna privatiuni si singuratate uneori.
      Filmul acesta m-a facut sa imi pun intrebarea cat din alegerile pe care le fac intr-o zi sunt facute din inima si cate supunandu-ma, involuntar poate, conformismului societatii in care toti traim. M-a facut sa ma intreb de cate ori am uitat cine sunt si am fost doar ceea ce imi spuneau altii ca sunt sau vroiau sa fiu... Alegeri... Poate vom invata sa nu punem atata pret pe micile necesitati materiale, sa deschidem ochii spre ceea ce e cu adevarat important in viata, iar alegerile mari si mici sa le facem cu sufletul. Sa nu uitam, "Happiness is true, only when it`s shared".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu