duminică, 17 aprilie 2011

Emisiunea "In premiera" - Iesirea din civilizatie

        Asa cum ne-au obisnuit de acum, echipa celor de la "In premiera" a prezentat si in aceasta editie, reportaje foarte interesante. M-a captivat, in special, cel in care este prezentata comunitatea unor persoane cat se poate de normale, mai normale si mai frumoase decat orice ne-ar putea arata lumea occidentala.

        Inteligenti, ambitiosi, cu o cariera de succes, fiecare zi le marea contul in banca. Le statea in putere sa cumpere orice si-ar fi dorit. Dar ce-si doreau ei, nu tinea de sfera materiala. Traind o viata intr-o continua goana, incercand sa tina mereu pasul, sa fie competitivi, si-au dat seama ca nu isi traiesc de fapt viata, ca le lipseste orizontul. Bucuriile si fericirile le devin complicate ca problemele pe care le rezolva zilnic. Medici, ingineri sau oameni care au lucrat in publicitate, au vandut produse frumos ambalate in iluzii, acum traiesc in gerul Siberiei, fara electricitate, fara tehnologie, hranindu-se cu ceea ce cultiva cu propriile maini. Dar, asa cum spunea unul dintre ei, inainte pe geam vedea o intersectie, masini si cladiri de beton, acum cand priveste afara, in fata ochilor i se intinde pamantul pe care-l cultiva cu drag iar deasupra capului vede nemarginirea cerului instelat.

        Acolo, la portile Siberiei, si-au linistit sufletul si si-au calit trupul. Isi tin aproape copii pe care ii invata sa creasca drept si frumos, dar mai ales fericiti. In cautarea unor raspunsuri la intrebarile fundamentale ale vietii, au descoperit cata bucurie aduce o viata simpla, traiul in armonie cu natura, cu oamenii, s-au descoperit pe ei insisi si pe cei de alaturi si considera asta ca pe o binecuvantare.

P.S. cine este interesat sa revada, se poate descarca aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu